Categorieën
Zorgverzekering

Apothekers in West-Friesland slaan alarm over koers verzekeraar Zilveren Kruis

Apothekers in West-Friesland slaan alarm voor de eigen klanten die bij Zilveren Kruis zijn verzekerd. Van vrije zorgkeuze is volgens de West-Friezen geen sprake meer, omdat deze verzekeraar de eis stelt dat verband- en hulpmiddelen voortaan centraal moeten worden besteld.

Zie voor meer informatie: NHD.nl (beschikbaar voor abonnees). Voor meer informatie over vergoeding van apotheekzorg, op de website van de landelijke apothekersvereniging (knmp.nl) kunt u meer informatie krijgen over welke apotheekzorg bij de verschillende verzekeraars wordt vergoed.

Verwante artikelen:
NHD: Zilveren Kruis mag korten op de vergoeding voor hulpmiddelen

Categorieën
Zorgverzekering

ZZWW ondersteunt protest apothekers

Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil keurt het af dat zorgverzekeraar Zilveren Kruis vanaf 1 januari hulpmiddelen (zoals verband) via de apotheek niet meer wil vergoeden. Als het aan Zilveren Kruis ligt, moeten patiënten en zorgverleners daarvoor voortaan bij één centraal punt deze spullen kopen.

Zie voor meer informatie: zzww.nl. Voor meer informatie over vergoeding van apotheekzorg, op de website van de landelijke apothekersvereniging (knmp.nl) kunt u meer informatie krijgen over welke apotheekzorg bij de verschillende verzekeraars wordt vergoed.

Categorieën
Algemeen

Nieuw leven.

De Coöperatieve Apothekersvereniging West-Friesland (CAWF) bestaat al jaren als een slapende coöperatie. De actitiviteiten van de leden werden tot afgelopen maand gevoerd onder de vlag van de West-Friese Apothekers Vereniging (WAV). Met de opleving van de vereniging intensiveren wij onze onderlinge samenwerking en zetten wij ons in voor verbinding met artsen, ziekenhuizen, (wijk-)verpleging, zorgverzekeraar en andere directe belanghebbenden om de (farmaceutische) zorg voor de West-Friese patiënt te optimaliseren.